Wat is reiki?

“Reiki Is de liefdevolle energie uit de bron, dat wat jij in essentie bent.”

De letterlijke betekenis van het Japanse woord Reiki is “Universele Levensenergie”. 

REIKI is een eenvoudige en zeer krachtige natuurlijke heelmethode. Werken met Reiki brengt een innerlijk groeiproces op gang naar wie je in essentie bent.

Tijdens een behandeling wordt deze liefdevolle energie via het hart en de handen doorgegeven. Een Reiki behandelaar is ‘doorgeefluik’ van de energie. Wanneer de handen op of boven het lichaam van de ontvanger zijn, gaat de Reiki energie spontaan stromen. De hoge energietrilling van de Reiki, zet de energie van de ontvanger aan om blokkades los te laten en de energiebanen verder te openen. Er ontstaat nieuwe balans in energie.

Balans in energie bevordert gezondheid en welbevinden.

Reiki werkt helend bij allerlei fysieke klachten en psychische klachten zoals aanhoudende stress, trauma’s, vermoeidheid en angsten.

Reiki energie werkt ondersteunend en troostend in het leven rond de dood en tijdens het stervensproces.

Tijdens een behandeling brengt Reiki rust, diepe ontspanning en balans.
Alleen vanuit rust en balans, kan herstel, healing en genezing plaatsvinden.
Je zelf-genezend vermogen wordt door Reiki geactiveerd.
Het verzacht pijn of laat het soms verdwijnen.
Reiki werkt sterk ontgiftend, bijvoorbeeld bij een chemokuur.
Het brengt meer liefde, zachtheid en genieten in je leven.
Reiki bevordert de werking van iedere andere behandelmethode.

Reiki is een krachtige geneesmethode en daarnaast een liefdevolle weg om thuis te komen bij jeZelf. Een weg van innerlijke groei van bewustzijn, van Zelfrealisatie.  Groei in bewustzijn draagt bij aan welzijn en welbevinden. Het maakt je aandachtiger, liefdevoller en een bewuster mens. Het brengt je terug in je kern, bij je hart en ziel. Terug naar je ware authentieke natuur. Naar wie je werkelijk bent. Jij in balans met je eigen lichaam, geest en ziel. Jij als een bezield spiritueel wezen in je fysieke lichaam. En in verbinding met de grote Natuur. Met AL dat is.         

Reiki is een complementaire helingmethode. Er worden geen diagnoses gesteld.

Ook in de reguliere geneeskunde wordt erkent dat voor gezondheid balans in lichaam en geest nodig is. Door onverwerkte emoties bijvoorbeeld, ontstaan vaak lichamelijke klachten of vermoeidheid. Deze onverwerkte emoties zorgen voor blokkades in de energiedoorstroming. Reiki werkt krachtig in het vrij maken van deze blokkades.

Als aanvullende zorg wordt Reiki in veel landen in ziekenhuizen toegepast.

Voel je je levenslustig en vitaal? Dan helpt Reiki om dit op een natuurlijke manier zo te houden! Over de hele wereld beoefenen miljoenen mensen deze eenvoudige vorm van (zelf)healing.

Een Reiki healing kan ook ‘op afstand’ gegeven worden. Of je dan bij de buren bent of in Australië, dat maakt geen enkel verschil.

Reiki is voor iedereen. Voor jong en oud.  Vooral bij jonge kinderen stroomt deze energie nog van nature en vrijuit.

Wil jij zelf Reiki ervaren?
Dat kan bij ChristALhelder door het ontvangen van een behandeling of door deel te nemen aan cursussen. Tijdens een cursus krijg je voor altijd zelf deze krachtige tool in handen.                   

Klik op de volgende links als je  meer wil weten over:  ‘Reiki behandeling’   of   ‘Reiki cursussen’ 

Alles wat leeft bestaat uit meetbare energie.  Mensen, dieren, planten, mineralen, maar ook alle tastbare voorwerpen bestaan uit energie en hebben een eigen energietrilling. En ja, dit geldt ook voor onze gevoelens en gedachten!

Alles is onlosmakelijk in energie met elkaar verbonden.  Door de oerenergie uit de Bron. Door de Liefdevolle verbinding via Reiki!