Jouw innerlijke diamant

Jouw innerlijke diamant.

In een ChristALheldere schatkamer.

Wat fijn dat jij dit verhaal leest mooi mens!

Voel je van harte welkom in deze schatkamer van ChristALhelder!

Jazeker, ikzelf heb nu het gevoel dat ik samen met jou in een schatkamer terecht gekomen ben. Je zult je misschien afvragen wat ik daarmee bedoel. En juist dat zal ik je in dit verhaaltje uit gaan leggen.
Ik ben er namelijk van overtuigd dat ieder mens geboren wordt met een symbolische diamant van binnen.

Een mooie innerlijke groei-briljant.

Bij de ene persoon is die diamant dan nog iets minder en bij de ander al iets meer geslepen en gepolijst. Door iedere goede daad die we in ons leven verrichten, wordt er op de diamant een flonkerend facetje bijgeslepen.

En datgene wat we dan doen, hoeft écht niks spectaculair te zijn.
Een stralende glimlach tonen. Even speels een knipoogje geven. Een liefdevolle blik uiten. Oprechte aandacht voor iemand hebben. Een geduldig luisterend oor bieden. Even een arm om een schouder slaan. Of gewoon bij iemand zijn omdat diegene zich alleen voelt of behoefte heeft aan fijn gezelschap.

Dit zijn allemaal voorbeelden van kleine en tegelijkertijd grootse gebaren en handelingen, waardoor de diamant stilletjes aan gepolijst en geslepen wordt.

Als we daarbij ook nog eens op een liefdevolle manier en met begrip en respect kunnen kijken naar iemand die anders is of anders doet. En als we iemand die ons gekrenkt of pijn gedaan heeft toch kunnen vergeven, waardoor wij uiteindelijk ook zelf verder kunnen, dan zal onze innerlijke diamant een echte schitterende groei-briljant worden.

Ieder mens maakt op een eigen manier van alles mee in het leven. Bij ieder mens wordt er heel wat aan de diamant gepolijst en geslepen. En toch zijn wij nooit klaar met leren. Er blijft altijd nog wel een plekje voor een nieuw flonkerend facetje op onze diamant vrij.

Ieder mens heeft fijne momenten en periodes in het leven. Dan kan de dag geplukt en kunnen de bloemetjes buiten gezet worden. Daar wordt dan volop van genoten. De zon schijnt hartverwarmend. Ook bij onszelf van binnen.

Daarnaast beleeft ieder mens momenten van pijn en verdriet of zich niet goed voelen. Dan lijkt het donker en grauw van binnen en kan het licht even niet meer op de eigen diamant schijnen.

Wanneer we bijvoorbeeld zelf ziek zijn of iemand die ons dierbaar is, ziek is. Als we ons alleen voelen omdat degene waar we het allermeeste van houden er niet meer is, omdat die geliefde gestorven is. Soms kunnen wij ons eigen licht niet meer op onze eigen diamant laten schijnen.

Dan kunnen wij elkaar helpen door ons innerlijke licht vanuit het juiste perspectief, vanuit liefde en door het verdriet en door de tranen heen, op de diamant van de ander te laten vallen.

Misschien gebeurt er dan bij de ander van binnen hetzelfde dan wanneer de zon, vanuit het juiste perspectief, door regendruppels heen schijnt.
Het zonlicht wordt zo door die regendruppels gebroken in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Dit zijn de kleuren waaruit iedere kleur samengesteld kan worden. Alle kleuren zijn weer mogelijk.

Op deze manier ontstaat er in de natuur een prachtige regenboog. En zo kan donker en grauw weer, steeds opnieuw helder en kleurrijk worden. Er kunnen weer lichtgevende gouden randjes rondom de donkere regenwolken ontstaan.

Ikzelf heb ooit ontroerd naar een regenboog staan te kijken en had toen een heel intens gevoel van binnen. Het voelde alsof deze regenboog symbool stond voor een beschermende koepel. Een beschermende koepel vanuit de hemel, voor mijn net overleden vriendin.

Nu we het toch over iets moois in de natuur hebben.
Heb jij, mooi mens, ooit naar de sterrenhemel staan te kijken? Naar al die fonkelende lichtjes daar boven in de lucht? Kreeg je toen misschien even het gevoel dat er iemand je een knipoogje gaf?
Dit intense gevoel heb ikzelf regelmatig. Diep van binnen.

Zou er door middel van deze flonkerende sterren een signaal afgegeven worden? Een signaal dat, als we hier op aarde ons lampje uit zien gaan, de groeibriljant niet echt weg is?

Zo is er heel veel in de natuur terug te vinden, wat mij diep van binnen het gevoel geeft dat er echt wel een Grotere Natuur aanwezig is!

Niet iedereen durft hier het eigen lichtje op te laten schijnen.
Niet iedereen durft te ervaren dat er uiteindelijk toch iets groters aanwezig is.
Maar ook hierop mag iedereen het eigen lichtje laten schijnen en hierover mag iedereen eigen schitterende kleurrijke ideeën hebben.

Na dit kleine uitstapje in de natuur, naar de regenboog, de sterrenhemel en het kleine reisje tot net achter de horizon, wil ik weer met jou teruggaan naar de diamant binnen in je.
Deze diamant kan altijd weer opnieuw fonkelen en kleurrijk schitteren. Net als de regenboog en de knipogende sterren.

Wat zal het mooi zijn als ChristALhelder voor altijd een van de vele schatkamers in de wereld zal blijven.

Zou jij als je zo meteen deze tekst gelezen hebt, de schatkamer alsjeblieft niet helemaal dicht willen maken?

Zou je er wat kleurrijk licht van mee willen nemen in je eigen lijf, in je eigen hart?

Laat tijdens het ontmoeten van mensen, jouw licht bij de ander op het diamanten hart schijnen en laat andermans licht je eigen diamanten hart aanraken.

Op deze manier kan iedereen overal eigen schatkamers creëren. Schatkamers waarin we ons samen ontzettend rijk kunnen voelen.

Voor nu, waardevol mens, wil ik je bedanken voor het lezen van deze tekst, voor je licht wat daardoor in de schatkamer van ChristALhelder scheen. Voor de liefdevolle verbinding die je hierdoor automatisch maakte.

Geniet intens van ieder nieuw moment en van alle lichtpuntjes in het leven.

Met een groet vanuit het hart,

Christien (tekst 2015)